Over Crossing Borders Noord

Missie

Crossing Borders Noord richt zich op jongvolwassenen die geleefd hebben in jeugdzorgorganisaties of te maken hebben gehad met jeugdzorg en daardoor nog niet de mogelijkheid hebben gehad om de maatschappij goed te leren kennen. De missie van CBN luidt dan ook als volgt:

”Wij bieden jongvolwassenen een helpende hand naar zelfstandigheid, autonomie en integratie in de maatschappij, met als resultaat een stabieler leven!”

Visie

Er wordt een traject van één jaar met de jongvolwassene gestart (met mogelijkheid tot verlenging), waarin een contract met de jongvolwassene wordt opgesteld. In het contract wordt beschreven welke doelen er behaald moeten worden gedurende het traject. Tijdens dit traject wordt er gekeken naar de 7 leefgebieden van de jongvolwassene om doelgericht te werken naar zelfstandigheid en een stabiel leven.

We kijken naar de krachten van een persoon!

Team

“Mijn naam is Milou Nieboer. Ik ben de oprichter en eigenaresse van Crossing Borders Noord. Ik heb de hbo-opleiding Social Work afgerond.

Gedurende mijn leven is het helpen van mensen in mijn hart gekropen.
Ik ontwikkelde een passie voor het verlenen van hulp aan mensen met (psychische- en gedrags)problemen. Specifiek voor jongvolwassenen die moeite hebben met de deelname aan de maatschappij.

Met deze visie ben ik Crossing Borders Noord begonnen!”

Milou Nieboer

“Hoi! 

Mijn naam is Muriel Walinga en ik verzorg de inhoud van de social media pagina’s van Crossing Borders Noord. Hoewel ik zelf niet werkzaam ben ik de zorg (maar in de hotelbranche, dus heel iets anders), kom ik steeds meer te weten over deze boeiende sector en begrijp ik inmiddels heel goed met welk doel Milou Crossing Borders Noord opgericht heeft. 

De social media kanalen van Crossing Borders Noord zijn leuk om te volgen, omdat we daar -naast informatie over CBN- ook doe-tips, wist je datjes en andere leuke items delen. Volg je ons al op Instagram en Facebook?”

Muriel Walinga

“Mijn naam is Hans Nieboer, opgeleid in de sport, management en coaching. Mijn werkende leven ben ik begonnen in de jeugdzorg.

Daarna heb ik gewerkt bij diverse sportbonden en sport organisaties om vervolgens, samen met een zakenpartner, een coaching, begeleiding en advies bureau te beginnen. Wij hebben diverse bedrijven organisatie geholpen bij de formulering van de missen en visie, bijgestaan bij het zoeken naar de juiste teamcommunicatie en samenwerking. Ook hebben wij erg veel werk verzet in de (jeugd)zorg.

Mijn rol bij CBN speelt zich dan ook veelal achter de schermen af als adviseur. De cliënten zullen mij niet veel zien, wel neem ik deel aan de oriëntatie en intake gesprekken voor nieuwe cliënten.”

Hans Nieboer

“Mijn naam is Joska Vrielink, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en ik ben als gedragswetenschapper werkzaam bij Crossing Borders Noord.

Mijn persoonlijke drive komt voort uit de gedachte dat ik een steentje -hoe klein dan ook- bij kan dragen aan het positiever maken van de samenleving in algemene zin en in het bijzonder voor de individuele cliënt.

Bij CBN ga ik samen met het team de uitdaging aan om jongvolwassenen te begeleiden naar de nieuwe stap in hun leven.”

Joska Vrielink

“Mijn naam is Fieneke Stuut en ik ben mede-eigenaar van Crossing Borders Noord.

Ik heb in 2010 de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Mijn hart ligt bij het begeleiden en ondersteunen van jongvolwassenen. Dit doe ik door naast hen te staan en nauw met hen samen te werken, met als doel om volledig zelfstandig te kunnen participeren in de maatschappij.

Het mogen helpen van mensen, en daarbij kijken naar mogelijkheden en oplossingen, vind ik het mooiste wat er is!”

Fieneke Stuut

Stel je vraag