Over Crossing Borders Noord

Missie

Crossing Borders Noord richt zich op jongvolwassenen die te maken hebben gehad met jeugdzorg en daardoor nog niet de mogelijkheid hebben gehad om de maatschappij  zelfstandig te leren verkennen. De missie van CBN luidt dan ook als volgt:

”Wij bieden jongvolwassenen een helpende hand naar zelfstandigheid, autonomie en integratie in de maatschappij, met als resultaat een stabieler leven!”

Visie

Er wordt een traject van één jaar met de jongvolwassene gestart (met mogelijkheid tot verlenging), waarin een contract met de jongvolwassene wordt opgesteld. In het zorgplan wordt beschreven welke doelen er behaald moeten worden gedurende het traject. Tijdens dit traject wordt er gekeken naar de 7 leefgebieden van de jongvolwassene om doelgericht te werken naar zelfstandigheid en een stabiel leven.

We kijken naar de krachten van een persoon!

Team

“Mijn naam is Esther Kruiger. Ik ben werkzaam als ambulant hulpverlener bij Crossing Borders Noord. Ik heb de opleiding Social Work afgerond op de Hanzehogeschool en ben in het verleden als student begeleider op een MBO school aan het werk geweest.

Werken bij Crossing Borders Noord past bij mij omdat het mij erg aanspreekt om de samenwerking met jongeren op te zoeken tijdens hun ontwikkeling richting zelfstandigheid.”

Esther Kruiger

“Mijn naam is Joska Vrielink, GZ-psycholoog en ik ben als gedragswetenschapper werkzaam bij Crossing Borders Noord.

Mijn persoonlijke drive komt voort uit de gedachte dat ik een steentje -hoe klein dan ook- bij kan dragen aan het positiever maken van de samenleving in algemene zin en in het bijzonder voor de individuele cliënt.

Bij CBN ga ik samen met het team de uitdaging aan om jongvolwassenen te begeleiden naar de nieuwe stap in hun leven.”

Joska Vrielink

“Mijn naam is Eline van Tholen.

Vanuit de opleiding Social Work loop ik stage bij Crossing Borders Noord en leer ik de ins en outs van dit werkveld kennen.

Wat mij het meest aanspreekt in dit werk is het werken naar zelfstandigheid waarbij gekeken wordt naar de krachten en kwaliteiten van jongvolwassenen.”

Eline van Tholen

“Mijn naam is Milou Nieboer. Ik ben de oprichter en eigenaresse van Crossing Borders Noord. Ik heb de hbo-opleiding Social Work afgerond.

Gedurende mijn leven is het helpen van mensen in mijn hart gekropen.
Ik ontwikkelde een passie voor het verlenen van hulp aan mensen met (psychische- en gedrags)problemen. Specifiek voor jongvolwassenen die moeite hebben met de deelname aan de maatschappij.

Met deze visie ben ik Crossing Borders Noord begonnen!”

Milou Nieboer

“Mijn naam is Jildou Haanstra.

Ik heb de HBO-opleiding Social Work afgerond en ik ben als ambulant hulpverlener werkzaam bij Crossing Borders Noord.

Wat mij aanspreekt in dit werk is het persoonlijke contact met de jongvolwassenen en het samen werken met hen richting zelfstandigheid.”

Jildou Haanstra

“Mijn naam is Fieneke Stuut en ik ben mede-eigenaar van Crossing Borders Noord.

Ik heb in 2010 de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Mijn hart ligt bij het begeleiden en ondersteunen van jongvolwassenen. Dit doe ik door naast hen te staan en nauw met hen samen te werken, met als doel om volledig zelfstandig te kunnen participeren in de maatschappij.

Het mogen helpen van mensen, en daarbij kijken naar mogelijkheden en oplossingen, vind ik het mooiste wat er is!”

Fieneke Stuut

“Mijn naam is Hans Nieboer, opgeleid in de sport, management en coaching. Mijn werkende leven ben ik begonnen in de jeugdzorg.

Daarna heb ik gewerkt bij diverse sportbonden en sportorganisaties om vervolgens, samen met een zakenpartner, een coaching, begeleiding en advies bureau te beginnen. Wij hebben diverse bedrijven en organisaties geholpen bij de formulering van de missie en visie, bijgestaan bij het zoeken naar de juiste teamcommunicatie en samenwerking. Ook hebben wij erg veel werk verzet in de (jeugd-) zorg.

Mijn rol bij CBN speelt zich dan ook veelal achter de schermen af als adviseur. De cliënten zullen mij niet veel zien, wel neem ik deel aan de oriëntatie- en intakegesprekken voor nieuwe cliënten.”

Hans Nieboer

Mijn naam is Esther de Vries. Ik ben als ambulant hulpverlener werkzaam bij Crossing Borders Noord. In het verleden ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg, forensische zorg en in de jeugdzorg. Ik heb nu gekozen om ambulant te werken om echt samen met de cliënt aan zelfstandigheid te kunnen werken. 

Esher de Vries

Vacatures

Team Crossing Borders Noord

  Recensie van een cliënt

Crossing Borders Noord is een enthousiast hulpverleningsbedrijf. Ik ben al jaren op zoek naar eerlijke hulp. Dit is moeilijk te omschrijven als je nergens tegenkomt wat je daadwerkelijk nodig hebt. Dit is daarentegen absoluut niet moeilijk nu ik heb gevonden wat eerlijke hulpverlening is in mijn ogen.

Iemand die niet wacht tot het 17:00 uur is en “het zal wel” om vervolgens de telefoon uit te zetten. Een bedrijf waar je niet van de kast naar de muur wordt gewezen. Waarbij je niet elke keer hetzelfde formulier overhandigt en je met paniek laat vertrekken.

Crossing Borders Noord liet mij zien wat eigenlijk al heel bekend is. Er zijn weinig mensen die oprecht menen wat ze elke dag kiezen om te doen voor werk en alles hiervoor inzetten. Het is een bedrijf dat verandering komt brengen in de hulpverlening.

Bij Crossing Borders Noord heb je:

Iemand die voor je klaar staat en nooit een dag mist of te laat komt, iemand die je begrijpt, je een beetje pusht zonder te forceren, iemand die begrijpt dat hulpverlening elke keer verschillend is en dit moeiteloos verwerkt, iemand die je kan wijzen op bepaalde dingen die je niet door hebt en meerdere opties laat zien en iemand die weet wat ze doet en je niet zomaar in de steek laat.
Crossing Borders Noord is dié ene naald gevonden in een hooiberg. En met die ene naald repareer ik mijn wonden. 
Aan Crossing Borders Noord: Heel erg bedankt dat jullie er zijn en dat jullie veel zielen mogen vullen met vreugde en dan weet ik zeker dat iedereen jullie net zo dankbaar zal zijn als dat ik dat ben.

 

Recensie van een cliënt

Hii, 

 

Ik heb de afgelopen 2 jaar met mijn begeleider gepraat en afgesproken. Mijn begeleider heeft me erg kunnen helpen met het wat rustiger worden in mijn hoofd. In het begin had ik veel moeite om op mezelf te wonen en met geld om te gaan. Ook liep ik tegen andere problemen aan zoals verkeerde vrienden, feestjes en drugs. Ze heeft me daar erg mee kunnen helpen en ik kon haar altijd appen. Soms kwam ze ook even langs zonder dat we een afspraak hadden om toch even te praten. In die 2 jaar heb ik wel echt een vertrouwensband met mijn begeleider kunnen opbouwen en vond ik het heel erg fijn om met haar te praten, even te bellen, of af te spreken. Ik had het erg lastig met mijn ouders en vond het heel erg fijn dat ik dat even bij mijn begeleider kwijt kon. Met de geldzaken hebben we geprobeerd om met allemaal verschillende manieren te werken en uiteindelijk heeft ze kunnen regelen dat ik bij budgetbeheer kon, wat mij tot nu toe erg helpt met geld zaken en heeft een enorme last en stress van mijn schouders afgenomen. Het contact met mijn ouders gaat inmiddels ook beter en we hebben lang niet zoveel ruzie meer als het afgelopen jaar. 

 

Ik heb de begeleiding als heel erg fijn ervaren omdat ik destijds niet naar mijn ouders kon met mijn problemen. Ik merk dat ik erg veel ben veranderd op bepaalde vlakken, vorig jaar had ik heel erg moeite met maaltijden maken, voor mijzelf zorgen en mijn kamer schoonhouden en uit bed komen. Nu is mijn kamer altijd schoon en hou ik het zoveel beter bij, maaltijden maken gaat nu wel wat beter. Soms val ik nog wel eens terug maar het is al zoveel beter dan vorig jaar. Ik had ook erg last van groepsdruk van vrienden en had ook wel een probleem met nee zeggen tegen drugs. Door veel met mijn begeleider gepraat te hebben heb ik uiteindelijk afstand genomen van die vrienden en heb ik nu al bijna een jaar geen drugs gebruikt waar ik echt super trots op ben! 

Tijdens de gesprekken heeft mijn begeleider altijd een hele rustige toon wat ik erg fijn vind waardoor ik zelf ook rustig word in mijn hoofd, want ik kan soms nogal fel reageren op bepaalde dingen/mensen. 

Mijn begeleider heeft me veel kunnen helpen met rekeningen betalen en schema’s maken voor school en weekroosters en dagbestedingen. 

 

Ik ben veel veranderd de afgelopen 2 jaar en ben super blij met mijn progressie tot nu toe en ben een stuk zelfstandiger en rustiger geworden.

   

  Recensie van een netwerkpartner

  Na maanden en maanden zoeken heeft een client van mij eindelijk zijn eigen plekje! Dit allemaal dankzij zijn fantastische begeleiding die er maandenlang bovenop zat, iedere dag kamernet afsneupte en niet opgaf! En voila, het is gelukt!!

  Geen postadres meer. Niet meer slapen op de bank bij vrienden. Eten bij familie en hopen dat je een nachtje mag blijven. Een gemeente die wil weten waar je iedere nacht slaapt. Je inkomen die achteruit gaat.

  Aan al die onzekerheid is een einde gekomen dankzij de steun en volharding van de juiste begeleiding en natuurlijk het vertrouwen van client in zijn begeleiding.

  Dank Crossing Borders Noord!!! Goede begeleiding kan echt het verschil maken! 

  Stel je vraag